روپوش سفید هر 100 گرم سویا چقدر کربوهیدرات دارد ؟ - روپوش سفید

کربوهیدرات سویا، ۱۰۰ گرم سویا چند کربوهیدرات دارد؟

میزان کربوهیدرات در سویا به نوع سویا و نحوه تهیه آن بستگی دارد . ۱۰۰ گرم سویا حاوی ۳۰ گرم کربوهیدرات است که از این مقدار ۹ گرم قند و ۲۱ گرم فیبر دارد . این مقدار معادل حدود ۱۲ درصد از نیاز روزانه یک فرد بزرگسال به کربوهیدرات است.

جدول کربوهیدرات در ۱۰۰ گرم سویا

نوع سویا در هر ۱۰۰ گرم
سویا خام ۲۰ گرم کربوهیدرات
سویا پخته شده ۳۰ گرم کربوهیدرات
توفو ۴ گرم کربوهیدرات
شیر سویا ۶ گرم کربوهیدرات

اگر به دنبال کاهش مصرف کربوهیدرات هستید می توانید سویا را به جای سایر منابع پروتئین مانند : گوشت ، مرغ یا ماهی ، انتخاب کنید و همچنین محصولات سویا را انتخاب کنید که حاوی کربوهیدرات کمتری هستند مانند : توفو یا شیر سویا.

محققان روسی جزو اولین کسانی بودند که فواید سویا را دریافتند. این محققان دریافتند سویا دارای پروتئین زیاد، اسیدهای آمینه ضروری برای بدن، کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم، روی، ویتامین های گروه B و فیبر می باشد و فواید زیر را برای سویا نام بردند:

سلامت قلب و کاهش بیماری های قلبی
سلامت استخوان ها
جلوگیری از سرطان
کاهش عوارض یائسگی

همین امر باعث تحقیقات بیشتر راجع به این ماده مغذی گردید و متخصصان سویا را به عنوان یک ماده غذایی در کنار مواد مغذی موجود در رژیم محسوب کردند.

آنها سویا را جانشین پروتیئن حیوانی در رژیم غذایی کردند و متوجه شدند که این ماده غذایی موجب پایین آوردن کلسترول بد یا LDL و کاهش تری گلیسیرید خون و در نتیجه کاهش بیماری های قلبی می گردد.

مواد مغذی در سویا

  • ویتامین E
  • ویتامین B1
  • ویتامین B2
  • منیزیوم
  • کلسیم
  • ایزوفلاونیدها
  • فیبر
  • دانه سویا محتوی ویتامین E است که روی سلامت پوست و مو اثر دارد و از کم خونی جلوگیری می کند.

کربوهیدرات سویا

همانطور که گفته شد، سویا دارای فیبر می باشد. فیبر موجب کاهش وزن، کاهش کلسترول و تری گلیسیریدها و افزایش کارکرد روده ی بزرگ می شود و از سرطان روده بزرگ جلوگیری می کند. همچنین جلوی یبوست را می گیرد. این نکته را نیز نباید فراموش کنیم که زیاد مصرف کردن سویا (غلات) موجب اسهال، نفخ و درد شکم می شود.

ویتامین B1 موجود در دانه سویا جلوی خستگی و انواع بیماری های عصبی را می گیرد،افزایش دهنده انرژی است و برای زنان باردار و شیرده و همچنین برای ورزشکاران و میانسالان مفید می باشد .

ویتامین B2 که در سویا وجود دارد، از زخم های لب و زبان و متورم شدن زبان و همچنین از مبتلا شدن به آب مروارید پیشگیری می کند.
منیزیوم موجود در سویا اثرات مفید بر استخوان و رگ های خونی، مخصوصا بر عضلات قلب دارد و از لخته شدن خون و انسداد رگ های خونی جلوگیری می کند.
استئوپروز(پوکی استخوان) یکی از بیماری های شایع استخوان است که در این بیماری استخوان ها کوچک و شکننده می شوند. ورزش کردن و استفاده از مکمل های کلسیم و ویتامین D و مصرف میوه جات و سبزیجات می تواند در جلوگیری از این بیماری نقش مهمی داشته باشد.

حتماً بخوانید:

اگر زیاد پروتیئن حیوانی مصرف کنید، کلسیم از استخوانهایتان برداشته شده و از طریق ادرار یا مدفوع از بدن خارج می شود، ولی سویا و به طور کلی پروتئین های گیاهی نه تنها فاقد این اثر هستند، بلکه میزان ذخیره کلسیم را زیاد می کنند.
از دیگر مواد موجود در سویا، ایزوفلاوونوئیدها هستند که جلوی شکستن استخوان را می گیرند و مانند هورمون استروژن (هورمون زنانه) باعث ساخت استخوان و جلوگیری از تخریب استخوان می شوند.

فواید سویا

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 22 views بار دسته بندی : تغذیه سالم تاريخ : 29 آگوست 2023 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.