خاصیت شگفت انگیز ادامامه برای سلامتی بدن
ادامامه نوعی لوبیا سبز است که در ژاپن و چین بیشتر یافت می شود. ادامامه به صورت خام یا پخته شده مصرف می شود و منبع خوبی از فیبر و سایر مواد مغذی است.
ادامامه به طور سنتی به عنوان میان وعده یا پیش غذا مصرف می شود. می توان آن را به صورت خام، پخته، یا کبابی مصرف کرد. ادامامه همچنین به عنوان یک ماده تشکیل دهنده در بسیاری از غذاهای ژاپنی، مانند سوپ میسو، اوتامی، و سوشی استفاده می شود. ادامامه یک منبع خوب از پروتئین است.
یک فنجان ادامامه پخته شده حاوی ۱۵ گرم پروتئین است.
این مقدار پروتئین برابر با مقدار پروتئین موجود در یک تخم مرغ بزرگ است!
ادامامه همچنین یک منبع خوب از فیبر است.
یک فنجان ادامامه پخته شده حاوی ۷ گرم فیبر است. این مقدار فیبر معادل مقدار فیبر موجود در یک سیب بزرگ است.
ادامامه حاوی مواد مغذی دیگر، مانند ویتامین B6، فولات، و منگنز است.
خواص ادامامه چیست؟
فواید ادامامه ادامه عبارتند از:
- کمک به کاهش وزن
- بهبود سلامت قلب
- کاهش خطر ابتلا به سرطان
- تقویت سلامت استخوان
- بهبود سلامتی بدن با مصرف ادامامه
ارزش غذایی هر صد گرم ادامامه خام :
جدول ارزش غذایی ۱۰۰ گرم ادامامه یا سویای کال
انرژی | ۱۰۹ کیلوکالری |
کربوهیدرات | ۷٫۶۱ گرم |
پروتئین | ۱۱٫۲۲ گرم |
چربی کل | ۴٫۷۳ گرم |
کلسترول | ۰ میلی گرم |
فیبر خوراکی | ۴٫۸ گرم |
موارد احتیاط مصرف ادامامه
ادامامه را قبل از مصرف بپزید. همانند لوبیاهای سبز دیگر، ادامامه خام نیز حاوی فیتواستروژنها و سموم گیاهی بوده که ممکن است برای سلامتی مضر باشد.
جوشاندن در آب نمک به مدت حداقل بیست دقیقه بیشتر این سموم را از بین میبرد و به لوبیاها طعم میدهد.
همچنین، مصرف دانههای خام میتواند باعث ناراحتی معده، اسهال و استفراغ شود. بنابراین، در صورت حساسیت از مصرف ادامامه خودداری کنید.
حتماً بخوانید:
روشهای آمادهسازی و سرو ادامامه چیست؟
معمولا دانه را در آب نمک جوشانده و به عنوان میان وعده سرو میکنند. برای خوردن، مانند باقلا باید نخ کناری غلاف را جدا کرده و دانههای خوشمزه آن را میل کنید و سپس پوسته غلاف را دور بیندازید. مانند لوبیای لیما، ادامامه پختهشده طعم مطبوعی دارد.